Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-07@18:43:39 GMT

سیاست برمبنای وابستگی به غرب غلط است

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۶۴۴۲۵

سیاست برمبنای وابستگی به غرب غلط است


به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی شامگاه جمعه در جلسه سخنرانی که در مسجد چهارمردان برگزار شد، با اشاره به سیره امام علی (ع) اظهار کرد: این امام معصوم پس از خلافت سعی می‌کرد که آغازگر جنگ‌هایی همچون جنگ جمل نباشد، اما مخالفین امام علی (ع) به این تلاش‌ها توجهی نداشتند و اصرار می‌کردند که جنگ را شروع کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: جنگ جمل زمان زیادی طول کشید، البته این جنگ با پیروزی امام علی (ع) تمام شد، این امام معصوم نمی‌خواست که افرادی همچون زبیر در جنگ جمل کشته شوند، زبیر یکی از کسانی بود که در تشییع حضرت زهرا (س) حضور داشت.

استاد حوزه علمیه قم افزود: در جنگ جمل تعدادی از اصحاب رسول اکرم (ص) در برابر امام علی (ع) قرار گرفتند، همین مساله موجب شک و تردید در برخی از افراد برای شرکت در این جنگ شد، البته اصحابی همچون عمار و اویس قرنی برای حضور در جنگ جمل در صف سپاه امام علی (ع) شکی نداشتند.

رفیعی، شخصیت زدگی را یک اشتباه دانست و تصریح کرد: باید انسان‌ها را با حق سنجید تا حق و باطل مشخص شود، نه اینکه شخصیت‌ها را ملاک حق و باطل بودن قرار بدهیم، به عنوان مثال در جنگ جمل، همسر رسول اکرم (ص) در برابر امام علی (ع) قرار گرفت، اما حق با این امام معصوم بود.

وی ادامه داد: امام علی (ع) به احترام رسول اکرم (ص) برخوردی با عایشه نکرد و او را با احترام و محافظان زن به مدینه فرستاد، رهبر معظم انقلاب فرمودند که امام علی (ع) اهل تسامح نبود مگر در جایی که بحث احترام رسول اکرم (ص) مطرح می‌شد.

استاد حوزه علمیه قم افزود: ما باید فکر کنیم که برای انقلاب اسلامی چه کار کردیم، نه اینکه بگوییم که انقلاب برای ما چه کار کرده است، انسان باید در زندگی پرکار باشد، ولی باری بر روی دوش دیگران نگذارد.

رفیعی با اشاره به اهمیت تشخیص حق از باطل اظهار کرد: برخی در تشخیص این مساله مشکل دارند، مهم‌ترین مساله در زندگی این است که چگونه حق را از باطل تشخیص بدهیم، البته در حوزه اخلاق تشخیص حق از باطل کار سختی نیست، به عنوان مثال همه می‌دانند که دروغ بد است.

وی ادامه داد: در حوزه‌های اعتقادات و سیاست، تشخیص حق از باطل سخت است، همه ادیان و مذاهب و مکاتب حتی بت پرستان می‌گویند که حق با ما است، انسان برای تشخیص حق در حوزه اعتقادات باید به سراغ فطرتش برود چرا که اعتقادات قابل تقلید نیست.

استاد حوزه علمیه قم افزود: سیاستی که موجب وابستگی ما به خارج شود، یک سیاست غلط است.

رفیعی قبول حق را ضروری دانست و تصریح کرد: برخی حق را می‌شناسند، اما آن را قبول نمی‌کنند، ابوجهل می‌دانست که رسول اکرم (ص) حقیقت را می‌گوید، اما زیر بار حق نمی‌رفت و مسلمان نمی‌شد.

وی ادامه داد: براساس روایات انسان باید حق را بگوید، حتی اگر علیه خودش باشد، همچنین اگر کسی به انسان بدی کرد، باید به او احسان کند.

استاد حوزه علمیه قم در پایان خاطرنشان کرد: امام سجاد در روایتی فرمود: خلاصه دین، گفتن حق و عادلانه حکم کردن است، البته انسان باید به موقع حق را بگوید و گرنه قبول حق توسط فرعون در هنگام غرق شدن فایده‌ای نداشت، انسان پس از قبول حق، باید از آن دفاع کند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۶۴۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده

به گزارشگروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ  مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در گزارشی با عنوان «بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور (۲۱): حوزه زنان، خانواده و جوانی جمعیت» آورده است که گزارش پیش‌رو به بررسی جداول تفضیلی اعتبارات حوزه زنان، خانواده و جوانی جمعیت در بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، مقایسه رشد اعتبارات دستگاه‌های اصلی، سنجش میزان انطباق جداول با احکام بودجه‌ای سال ۱۴۰۳، ارزیابی سنجه‌های عملکردی و ارائه پیشنهاد‌هایی در این زمینه خواهد پرداخت. 

این گزارش بیان می‌کند که از جمله نکات مثبت و متمایز بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سنوات گذشته پررنگ‌تر دیده شدن و همچنین شفاف شدن موضوعات و دستگاه‌های مرتبط با قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در قالب جدول (۲۳) است. این امر نقش قابل‌توجهی در روشن‌تر شدن نحوه هزینه‌کرد این اعتبارات و به‌ویژه نظارت عملیاتی‌تر در فرایند بودجه اعمال می‌کند. 

این گزارش مطرح می‌کند که علاوه‌بر این روشن شدن سهم هر یک از دستگاه‌ها و هم چنین میزان اعتبار اختصاص یافته به آنها از منابع بند «ب» تبصره «۱۳» را باید از جمله نکات مثبت دیگر لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در حوزه خانواده، زنان و جوانی جمعیت دانست.

 

* سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان

این گزارش ادامه می‌دهد که نگاهی به سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده در لایحه بودجه نشان‌می‌دهد این سنجه‌ها از یک‌سو جامع و مبتنی‌بر شرح وظایف تخصصی دستگاه‌ها طراحی نشده و از سوی دیگر مبنای پیش‌بینی مقدار ۱۴۰۳ در آنها روشن نیست. علاوه‌بر این عملیاتی نبودن برخی شاخص‌ها جهت سنجش و عدم تطابق با برنامه هفتم پیشرفت از دیگر ایرادات این سنجه‌هاست. 

* نظارت‌پذیرتر شدن و شفاف‌تر شدن هزینه‌کرد 

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش پیشنهاد می‌دهد که می‌شود با هدف نظارت‌پذیرتر شدن و شفاف‌تر شدن هزینه‌کرد اعتبارات حوزه زنان، خانواده و جوانی جمعیت این موارد در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ اعمال شود؛ انتقال اعتبار تملک دارایی سرمایه‌ای دبیرخانه ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از جدول (۹) ردیف‌های متفرقه به جدول (۷)، انتقال ردیف دبیرخانه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از ذیل سازمان برنامه و بودجه به ذیل نهاد ریاست‌جمهوری، پیش‌بینی بخشی از اعتبار جدول (۱۲) برای موضوع ساماندهی روش‌های جایگزین نوین در حوزه ناباروری و پوشش بیمه پایه آنها (حکم بند «ب» ماده (۸۱) مصوبه برنامه هفتم پیشرفت) از محل بخشی از اعتبارات بند «ترویج فرهنگ فرزندآوری و اقدامات مؤثر در راستای جوانی جمعیت».

* سنجه‌های عملکرد حوزه زنان خانواده و جوانی جمعیت

این مرکز همچنین پیشنهاد می‌کند که سنجه‌های عملکرد حوزه زنان خانواده و جوانی جمعیت در جدول (۷-۲) مبتنی‌بر مصوبه برنامه هفتم پیشرفت وظایف تخصصی دستگاه اصلاح و تکمیل شود. موضوع اختصاص زمین رایگان برای خانواده‌های دارای چهار فرزند و بیشتر زیر بیست سال و خانواده‌هایی که فرزند سوم آنها پس از قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به دنیا آمده مورد توجه قرار گیرد. همچنین سامانه برخط برای صدور شناسه ویژه برای مادران دارای سه فرزند و بیشتر (ماده (۲۵) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت)، راه‌اندازی مراکز تسهیلات زایمانی در مناطقی که دسترسی یک ساعته به پزشک ندارند (ماده (۴۹) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت)، کاهش در سن بازنشستگی برای مادرانی که صاحب فرزند می‌شوند (بند «ت» ماده (۱۷) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت)، مهدکودک سازمانی (ماده (۲۲) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت)، بیمه درمان ناباروری (ماده (۴۳) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت)، توسعه فرهنگ واسطه‌گری در امر انتخاب همسر (ماده (۳۷) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت) در جدول (۲۳) و اختصاص بخشی از اعتبار این جدول برای اجرایی شدن موارد یاد شده از محل بند‌های «افزایش مشارکت و مردمی‌سازی و انجام فعالیت فرهنگی و ردیف اجرای احکام عمومی مندرج از قانون جوانی جمعیت» ایجاد شود. همچنین مصادیق عبارت «اجرای احکام عمومی مندرج از قانون جوانی جمعیت» در جدول (۲۳) لایحه بودجه روشن شود. 

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گواهینامه رانندگی با چند نمره منفی ضبط و باطل می‌شود؟
  • کاهش وابستگی شهرداری قم به محصولات غیر بومی با همکاری استارتاپ‌ها
  • وضعیت بودجه و عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • نگاهی به سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره بخورد
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • تکرار گناه فرصت‌ تعالی را از انسان می‌گیرد
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • امام صادق (ع) جامعه بشری را هدایت کرد